Sport Kort: UVV kansloos tegen Neptunus, ook Quick onderuit (2024)

    Gisteren, 15:31 6 minuten leestijd

    Sport Kort: UVV kansloos tegen Neptunus, ook Quick onderuit (1)

    Provincie Utrecht - In dit overzicht houden we de laatste sportprestaties bij van individuele en teamsporters uit de provincie Utrecht.

    HONKBAL UVV heeft in de hoofdklasse niet kunnen stunten tegen Neptunus. De koploper won thuis in Rotterdam met 8-0 van de Utrechters. Quick Amersfoort leed de 14e nederlaag op rij dit seizoen. Het ging thuis met 3-9 onderuit tegen RCH-Pinguins. (donderdag 23 mei)

    TENNIS Stephanie Visscher heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van het ITF-toernooi in het Kroatische Bol. De speelster uit Elst won in twee sets van de Italiaanse Lucrezia Musetti. Guy den Ouden heeft de laatste acht bereikt van het ITF-toernooi in het Spaanse Mataro. De inwoner van Maarssen won in twee sets van de Chileen Diego Flores. (donderdag 23 mei)

    VOETBAL Naomi Pique heeft haar aflopende contract bij FC Utrecht met één seizoen verlengd. De 23-jarige verdediger uit Utrecht komt sinds afgelopen winter uit voor de vrouwentak van FC Utrecht. (woensdag 22 mei)

    HOCKEY Jeroen Groenheijde staat tot en met het seizoen 2025/2026 als hoofdcoach onder contract bij de mannen SCHC. De Bilthovense club maakt nu al gebruik van de optie om het nog lopende contract met een extra jaar te verlengen. De hockeyers van SCHC zijn via de play-offs nog in de race om te promoveren van de promotieklasse naar de hoofdklasse. (woensdag 22 mei)

    TENNIS Guy den Ouden heeft bij het ITF-toernooi in het Spaanse Mataro de tweede ronde bereikt. De tennisser uit Maarssen won in drie sets van de Argentijn Julio Cesar Porras. Ook Stephanie Visscher is deze week te zien in de tweede ronde van een ITF-toernooi. In het Kroatische Bol versloeg ze Luna Ivkovic uit Kroatië met 2-0 in sets. (dinsdag 21 mei)

    WIELRENNEN Dylan Groenewegen heeft zijn tweede zege van dit seizoen geboekt. De sprinter uit Vinkeveen, zaterdag nog derde in Veenendaal-Veenendaal, was in de eindsprint van de Ronde van Limburg afgetekend de beste. De Duitser Maurice Ballerstedt werd tweede, voor Arnaud de Lie uit België. (maandag 20 mei)

    AUTOSPORT Richard Verschoor heeft punten overgehouden aan de Grand Prix Formule 2 van Emilia Romagne. Op het circuit van Imola werd de coureur uit Benschop 8e in de sprintrace en 10e in de hoofdrace. Het leverde hem 3 punten op en dat brengt zijn totaal op 15. Goed voor de 16e plaats in het wereldkampioenschap. (zondag 19 mei)

    HONKBAL UVV heeft ook de tweede wedstrijd tegen Quick Amersfoort gewonnen. De Utrechters waren thuis met 11-2 een maat te groot voor Quick, dat puntloos laatste staat in de hoofdklasse. Dinsdag spelen de twee clubs in Utrecht opnieuw tegen elkaar. UVV staat met 14 punten niet ver van de 4e plek. (zondag 19 mei)

    WATERPOLO Het seizoen voor UZSC zit erop. Zowel de mannen als de vrouwen sneuvelden in de halve finales van de play-offs om de landstitel. De mannen verloren in twee wedstrijden van GZC DONK. Het werd zaterdag in Utrecht 10-7. De vrouwen waren niet opgewassen tegen De Zaan. Zij verloren thuis met 7-14. (zaterdag 18 mei)

    HANDBAL Raak/Houten heeft de laatste wedstrijd in de NL League verloren. Bevo won afgetekend met 38-27. Daardoor eindigt Houten als laatste met nul punten. Het gaat nu play-offs spelen tegen degradatie. (zaterdag 18 mei)

    WIELRENNEN Lorena Wiebes heeft de derde etappe van de Ronde van Burgos gewonnen. De Nederlandse renster van SD Worx-Protime was oppermachtig in de sprint van het peloton, na een rit van Roa de Duero naar Melgar de Fernamental over 122 kilometer. Wiebes hield de Italiaanse Clara Copponi en de Nederlandse Maike van der Duin achter zich. In de groep vond er anderhalve kilometer voor de streep nog een massale valpartij plaats. Zondag volgt de vierde en laatste etappe, een lastige bergrit naar Canicosa de la Sierra. (zaterdag 18 mei)

    FIERLJEPPEN Reinier Overbeek heeft de Van Vliet Caravans Cup in Linschoten gewonnen. De atleet uit Benschop sprong met zijn polsstok naar een afstand van 20 meter en 79 centimeter. Bij de vrouwen won Tessa Kramer uit Amersfoort met 15,52 meter. (zaterdag 18 mei)

    RUGBY Eemland gaat de landstitel niet verdedigen. De Amersfoorters verloren zaterdag de halve finale tegen 't Gooi. Op eigen veld ging Eemland met 18-5 onderuit. (zaterdag 18 mei)

    TAFELTENNIS VTV is er niet in geslaagd de algehele landstitel van de eredivisie te verdedigen. De tafeltennissters uit Nieuwegein gingen in de eindstrijd met 4-2 onderuit tegen Den Helder. VTV won de najaarstitel, Den Helder de voorjaarstitel. De afgelopen twee jaar won VTV de algehele landstitel. (zaterdag 18 mei)

    HONKBAL UVV heeft in de hoofdklasse uitgehaald tegen Quick Amersfoort. De Utrechters waren met 8-0 de baas in Amersfoort. Zondag staan de twee ploegen opnieuw tegenover elkaar. UVV staat zevende, Quick is de puntloze hekkensluiter. (zaterdag 18 mei)

    SAESTUM In de topklasse hebben de voetbalsters van Saestum laten zien dat ze de terechte kampioen zijn. De ploeg uit Zeist won de laatste wedstrijd van het seizoen met 5-0 van DSS. (zaterdag 18 mei)

    WATERPOLO De mannen en vrouwen van UZSC staan in de halve finale van de play-offs om de landstitel op achterstand. De mannen van de Utrechtse ploeg verloren vrijdagavond het eerste duel in de best-of-three met 13-12 bij GZC Donk. De vrouwen van UZSC gingen bij De Zaan met 16-7 onderuit. Zaterdag staan de ploegen opnieuw tegenover elkaar. (vrijdag 17 mei)

    VOETBAL Shanice van de Sanden vertrekt na twee jaar bij Liverpool. De 31-jarige aanvalster uit IJsselstein laat dat weten op Instagram. Ze vertelt niets over haar toekomstplannen. Van de Sanden voetbalde in het seizoen 2016-2017 ook al voor Liverpool. Daarvoor speelde ze in Nederland voor FC Utrecht, sc Heerenveen en FC Twente. De 97-voudig international van het Nederlands elftal stond ook onder contract bij Europese topclubs als Olympique Lyon en VfL Wolfsburg. (vrijdag 17 mei)

    VOETBAL FC Utrecht heeft de 18-jarige doelman Andreas Dithmer definitief overgenomen van FC Kopenhogen. De sluitpost speelde sinds de winter op huurbasis voor Jong FC Utrecht. Hij heeft bij FC Utrecht een contract getekend tot medio 2026 met daarbij een optie voor nog een seizoen. (vrijdag 17 mei)

    TENNIS Botic van de Zandschulp is bij het challenger-toernooi in Bordeaux in de tweede ronde uitgeschakeld. De Veenendaler verloor in drie sets van de Fransman Arthur Fils: 2-6, 6-4, 1-6. (donderdag 16 mei)

    WIELRENNEN Lorena Wiebes is als derde geëindigd in de eerste etappe van de Ronde van Burgos. De renster van SD Worx-Protime uit Mijdrecht moest in de sprint de Finse winnares Lotta Henttala (EF Education-Cannondale) en de Oostenrijkse Carina Schrempf (Fenix-Deceuninck) voor laten gaan. (donderdag 16 mei)

    Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.

    Tips van de redactie

    Zo maak je korte metten met de slijmerige slakkenplaag: 'Geen zout, wel bier'
    Zeewierwouden gaan klimaatverandering tegen, blijkt uit Utrechts onderzoek
    Lekker de houtkachel aan? In Amersfoort mag dat straks niet meer zomaar
    Schimmel in woningen Amersfoortse flat: 'Ik wil gezond kunnen leven'
    Utrecht stemt anders dan andere provincies: geen grenscontroles, wel strengere regels voor boeren

    Puzzels

    Sudoku
    Woordzoeker

    Alle puzzels

    Ook RTV Utrecht!

    Ontdek nu verticale Video’s en puzzels in onze app!
    Branden, ongelukken en misdrijven: met ons blog volg je het 112-nieuws in de regio op de voet
    Deze gasten hoor je van de week in Aan Tafel!
    Avonturen op grote hoogte. De Domtoren bijna weer toonbaar voor Utrecht. Kijk hier de serie over de restauratie.
    Neem een exclusief kijkje in de Utrechtse Werfkelders
    Sport Kort: UVV kansloos tegen Neptunus, ook Quick onderuit (2024)
    Top Articles
    Latest Posts
    Article information

    Author: Ouida Strosin DO

    Last Updated:

    Views: 6137

    Rating: 4.6 / 5 (56 voted)

    Reviews: 87% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Ouida Strosin DO

    Birthday: 1995-04-27

    Address: Suite 927 930 Kilback Radial, Candidaville, TN 87795

    Phone: +8561498978366

    Job: Legacy Manufacturing Specialist

    Hobby: Singing, Mountain biking, Water sports, Water sports, Taxidermy, Polo, Pet

    Introduction: My name is Ouida Strosin DO, I am a precious, combative, spotless, modern, spotless, beautiful, precious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.